Veganský guláš si zachovává všechny chutě a aroma klasického receptu, ale zároveň přináší nové, zajímavé variace. Můžete experimentovat s různými druhy zeleniny a luštěnin. Například, přidejte červenou řepu pro krásnou barvu a příjemnou sladkost, nebo cizrnu pro zpevnění textury a bílkovin.

Při přípravě nešetřete kořením. Kromě tradičního kmínu a papriky můžete zkusit i **kurkumu** pro její zdraví prospěšné vlastnosti, nebo **směs garam masala**, která přidá exotický nádech. Kreativnější přístup může zahrnovat i přidání kokosového mléka pro krémovitější konzistenci a jemnou chuť.

Ingredience Možné variace
Hlavní zelenina Mrkev, cuketa, lilek
Luštěniny Červená čočka, fazole
Koření Kari, chili, oregano
Tekutina Pivní, zeleninový vývar

Další skvělou variantou je přidání pečených paprik nebo sušených hub, které dodají guláši hloubku chutí. V závislosti na osobních preferencích se nebojte upravit poměr ingrediencí a vytvořit tak guláš podle vlastního gusta.