Než se pustíte do výroby bezlepkových slaných tyčinek, připravte si následující suroviny, které budou základem vašeho lahodného pečiva:

  • 150 g mandlové mouky
  • 50 g tapiokové škrobu
  • 50 g psyllia
  • 100 ml olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • voda podle potřeby
  • koření dle chuti (např. rozmarýn, tymián)

Jakmile máte vše připravené, můžete začít s postupem. Nejprve smíchejte všechny suché ingredience v míse, přidejte olivový olej a postupně přilévejte vodu, dokud nevznikne hladké a pružné těsto. Těsto by mělo být dostatečně pevné, ale zároveň vláčné. Jakmile dosáhnete správné konzistence, nechte ho na několik minut odpočinout.

Poté těsto vyválejte na tenký plát a nakrájejte na tyčinky podle svých preferencí. Tyčinky přeneste na plech vyložený pečicím papírem a pokapejte olivovým olejem. Můžete je posypat solí a kořením, aby byly ještě chutnější. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15-20 minut, dokud nezezlátnou a nebudou křupavé.