Chcete vykouzlit dezert, který je nejen chutný, ale také zdravý a bez lepku? Tvarohová buchta je ideální volbou! Tento recept si zamilujete díky jeho jednoduchosti a lahodné chuti. Je perfektní pro každou příležitost a potěší nejen vás, ale i vaše blízké. Následujte následující kroky a užívejte si sladkou dobrotu bez obav o lepek.

Ingredience:

  • 500 g tvarohu
  • 3 vejce
  • 150 g medu nebo jiného sladidla
  • 100 g kokosové mouky
  • 1 prášek do pečiva (bez lepku)
  • Vanilka podle chuti
  • Špetka soli

Příprava:

  1. V míse smíchejte tvaroh s vejci a medem, dokud nevznikne hladká hmota.
  2. Postupně přidávejte kokosovou mouku, prášek do pečiva, vanilku a sůl. Důkladně promíchejte.
  3. Hotovou směs vylejte do předem vymazané formy a pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 30-35 minut.
  4. Po upečení nechte buchtu vychladnout a podávejte například s ovocem nebo jogurtem.

Tipy na servírování:

Komponenta Doporučení
Ovoce Podávejte s čerstvým ovocem jako jahody, borůvky nebo kiwi.
Jogurt Přidejte lžičku řeckého jogurtu pro krémovost a extra bílkoviny.
Ořechy Posypejte nasekanými ořechy pro křupavou texturu.