Začneme tím, že si připravíme všechny potřebné ingredience. Klíčem k úspěchu je mít vše po ruce a dobře odměřené:

  • Pohanková mouka – je základním kamenem našich muffinů, dodá jim jedinečnou chuť a příjemnou strukturu.
  • Prášek do pečiva – zajistí, že se naše muffiny hezky nafouknou.
  • Med nebo javorový sirup – pro přirozenou sladkost a vynikající aroma.
  • Vejce – pomáhá spojit všechny ingredience a přidává nadýchanost.
  • Mléko (nebo rostlinný nápoj) – dodá vlhkost a jemnost.
  • Ovoce nebo ořechy – pro obohacení chuti a textury.

Jakmile máme všechny ingredience připravené, přistoupíme k dalšímu kroku:

  1. Ve velké míse smíchejte pohankovou mouku s práškem do pečiva.
  2. V jiné míse rozšlehejte vejce s medem a mlékem, dokud se vše důkladně nespojí.
  3. Spojte mokré a suché ingredience a míchejte, dokud se nevytvoří hladké těsto, pak přidejte ovoce nebo ořechy.
  4. Naplněte formičky na muffiny připraveným těstem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 20-25 minut.
  5. Po upečení nechte muffiny vychladnout a pak je můžete servírovat s oblíbeným jogurtem nebo pomazánkou.

Správně připravené muffiny by měly mít zlatavou kůrku a jemnou texturu uvnitř. Nyní už jste na nejlepší cestě k tomu, aby se vaše bezlepkové muffiny staly oblíbeným dezertem mezi rodinou a přáteli!