Začněte s **přípravou surovin**, které jsou základním kamenem pro vaše dokonalé cukroví:

  • 250 g bezlepkové mouky
  • 100 g cukru
  • 150 g másla (nejlépe Hery)
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vaječný žloutek
  • nahrubo mletý ořech na posypání (volitelné)

Po přípravě surovin přistupte k **tvorbě těsta**. V míse smíchejte mouku, cukr a vanilkový cukr. Poté přidejte máslo, které by mělo být zteplé a měkké. Následně k tomu přimíchejte vaječný žloutek. Míchejte, dokud nedosáhnete hladkého a pružného těsta. Jestliže těsto příliš lepí, přidejte ještě trošku mouky.

Jakmile máte těsto hotové, zabalte ho do potravinové fólie a nechte ho odpočívat v lednici alespoň na 30 minut. Po vychladnutí můžete těsto **vyválet** na pomoučeném povrchu a vykrajovat různé tvary. Nezapomeňte vytvořit i otvory pro náplň! Cukroví poté upečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C přibližně 10-12 minut, dokud nezačne zlátnout.

Tipy pro dokonalé cukroví
1. Používejte kvalitní suroviny.
2. Nezapomeňte nechat těsto odpočívat.
3. Sledujte dobu pečení opatrně.